cześć wszystkim orientujecie się z jakiego auta pasuije silnik do fabii ze by nie trzeba było nic skracać i ciać itp posiadam silnik 1,4 niestety nie zadowala mnie moc tego silnika i chciał bym coś zmienić no chyba ze idzie na tym silniku do rzucić jakoś troszkę koni dzięki wszystkim za rady pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez marcin22-83 2010-02-28, 06:25, w całości zmieniany 1 raz
Silnik: inny silnik
Samochód: OCTAVIA 1.6/16V TOUR
Rok prod.: 2006 Pomógł: 3 razy Wiek: 35 Skąd: Gdynia
Wysłany: 2010-02-27, 19:35
moja rada jest taka: lepiej wymień swoją Fabkę na RS-kę lub kup inne autko z mocniejszym silnikiem, po pierwsze taniej wyjdzie a po drugie będzie bezpieczniej
Silnik: AZE-1.4 8V 60KM
Samochód: Fabia HTB FRESH+
Rok prod.: 2002 Pomógł: 123 razy Wiek: 22 Skąd: [RMI]
Wysłany: 2010-02-27, 22:02
mrfazi napisał/a:
moja rada jest taka: lepiej wymień swoją Fabkę na RS-kę lub kup inne autko z mocniejszym silnikiem, po pierwsze taniej wyjdzie a po drugie będzie bezpieczniej
dokładnie..
Jeżeli auto musi zostać to samo (przywiązanie emocjonalne np. ) i właściciel nie chce ciąć i spawać oraz wymieniać połowę części, to jedynym rozsądnym rozwiązaniem jest 2.0 8V z Fabii (115 KM wystarczy?)
A tak poza tym dorzucam od siebie garść znaków interpunkcyjnych... Nie trzeba się krępować, brać i używać, bo jak widzę u Kolegi to towar deficytowy
.......................................,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,....................................................,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
_________________ Wokan
BLT & GT22 & 3''... i już finalnie 226KM/425Nm
sanbher
Silnik: BBY-1.4 16V 75KM
Samochód: Fresh +
Rok prod.: 2003 Pomógł: 5 razy Wiek: 21 Skąd: Łódź
Wysłany: 2010-03-09, 23:08
Już byłem przy kończeniu pisania małego "dojazdu" dla autora tegoż wątku ale stwierdzam, że świata nie zmienię i pewnie za jakiś czas znowu będziemy się dręczyć wątkiem w stylu "czy da się w dwie godziny z kluczem płaskim nr 13 zmienić silnik na lepszy do 500 zł "
Samochód: JOY Sedan Dog Edition
Rok prod.: 2004
Wysłany: 2010-03-10, 22:10 Re: zmiana silnika
marcin22-83 napisał/a:
no chyba ze idzie na tym silniku do rzucić jakoś troszkę koni dzięki wszystkim za rady pozdrawiam
A ja myślę, że na załadowanym mocno aucie, kilka koni z przodu, idących równo i pod górę dałoby zauważalną różnicę. Cza ino wyjąć szybę w celu umożliwienia kontroli zwierząt lejcami. Więc dorzucić warto!
sanbher
Samochód: Fresh +
Rok prod.: 2003 Pomógł: 5 razy Wiek: 21 Skąd: Łódź
Wysłany: 2010-03-10, 22:28
Tyle, że za małe stadko koni dodatkowych trzeba zapłacić połowę tego co za wielkie stado wraz z dorożką
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum