Silnik: BXW-1.4 16V 85KM
Samochód: Style ++ MoS2
Rok prod.: 2007 Pomógł: 27 razy Wiek: 33 Skąd: Stargard/Łódź
Wysłany: 2010-07-21, 15:39
powinno się zabronić w jakiś elektroniczny sposób wystawiania ogłoszeń sprzedam komuś kto wysmażył 2 posty na forum w tym 1 "sprzedam" bo ludzie traktują forum jak śmietnik. nie udzielasz się nie masz prawa tu nic sprzedawać !!
Silnik: AZE-1.4 8V 60KM
Samochód: Fabia HTB Comfort
Rok prod.: 2001 Pomógł: 1 raz Wiek: 27 Skąd: [LU*****]
Wysłany: 2010-07-21, 17:21
...a forumowicze którzy się udzielali najczęściej sprzedawali auto bez ogłaszania się na forum bo zadbany samochód ogłasza się sam
Rok prod.: 2005 Pomógł: 9 razy Wiek: 34
Wysłany: 2010-07-21, 17:35
No wiecie moi drodzy nie kazdego stac na nowe auto i jak chce kupic to woli kupic auto sprawdzone wiadomo od takiego forumowicza co tu sie wystawia to strach sie bac ale od ludzi ktorzy udzielaja sie na forum i sa znani czemu nie .Nie mozna tak od razu skreslac kogos bo chce sprzedac auto w koncu po cos ten dzial zostal stworzony i nie wazne czy napisal 2 czy 100 postow chlopak sie oglosil i trza go uszanowac a moze ktos od nas chce zmienic auto i mu podpasuje ta fabcia
Silnik: inny silnik
Samochód: OCTAVIA 1.6/16V TOUR
Rok prod.: 2006 Pomógł: 3 razy Wiek: 35 Skąd: Gdynia
Wysłany: 2010-07-21, 17:56
zadariusz1 napisał/a:
No wiecie moi drodzy ...
Forum to nie autohandel, sprzedaż tutaj jest pewnego rodzaju przywilejem związanym z przynależnością do pewnej grupy użytkowników. Prezentowane przedmioty należą do do jego aktywnych użytkowników, i tym samym w pewnym sensie gwarantującym rzetelność osoby sprzedającej. Gdyby tak każde autko z otomoto pojawiało się w dziale sprzedam/zamienię to byłby niezły burdel.
Szanowni koledzy,
czytam to forum od ponad roku, zarejestrowałem sie prawie rok temu, to że nie pisze o pierdołach i nie nabijam postów to znaczy że nie mam tu racji bytu ?
Szukam na forum informacji mi potrzebnych, szukam tak jak zawsze chcecie używając wyszukiwarki, a nie pytam o każda pierdołę - czy to źle?
Nie pisze porad bo sie nie znam sam potrzebuje pomocy, a nie umiem pomoc to nie pisze że „nie pomogę” - czy to źle ?
Nie pisze o pierdołach, czy o pogodzie bo zwyczajnie nie mam na to czasu, pracuje całymi dniami, bo nikt mi nie dał auta w prezencie, musiałem na nie ciężko pracować – przez to jestem gorszy od was ?
Skoro twierdzicie że nie mam prawa dawać tu ogłoszenia to na jakiej podstawie ? Czy w regulaminie pisze że ogłoszenia mogą wystawiać tylko forumowicze którzy nabili 100 postów nie ważne czy z sensem czy bez ?
Jakim prawem sugerujecie że mój samochód jest jakimś niezadbanym złomem ?
Bo się nie udzielam ? Chyba po to każdy ma oczy a w szczególności wy którzy powinniście się na tych autach znać, czy wystawił bym ogłoszenie z jakimś szmelcem na forum znawców tej marki ?
Skoro twierdzicie że dział ten jest dla tych którzy sie udzielają, a jednocześnie piszecie że ci co sie udzielają sprzedają samochody poza tym działem to po co on jest ?
Jeśli uważacie że nie powinno ono tu być, bo wystawiłem je ja, człowiek z którym nie pogadaliście sobie, człowiek którego uważacie za gorszego od was, bo nie napisałem kilkudziesięciu postów i dlatego auto które chce sprzedać musi być wrakiem ledwo trzymającym się kupy ,
to niech moderator lub ktoś inny władny usunie to ogłoszenie
Ale jeśli nie będzie usunięte to bardzo proszę zanim coś napiszecie o moim aucie to przyjedzcie, zobaczcie, oceńcie, a potem dopiero piszcie.
Samochód: F1 Classic
Rok prod.: 2001 Pomógł: 4 razy
Wysłany: 2010-07-22, 17:53
tumek_b, musisz zrozumieć punkt widzenia klubowych kolegów. Ostatnio plagą były ogłoszenia dodawane przez osoby, które zarejestrowały się tutaj tylko po to, żeby takowe dodać. Nie zawsze są to auta zadbane i godne polecenia, przez co klub traci w oczach ludzi, którzy przeglądając tutejszą giełdę liczą na to, że kupią dopieszczone auto od klubowicza, a trafiają na taką 'minę'.
Skoro się tutaj nie udzielałeś, to nie dziw się oburzeniu ludzi, którzy nie znają ani Ciebie, ani Twojego auta i nie wiedzą, czy można Ci zaufać.
Pzdr
_________________ "Póki jestem młody, po co mi te schody?"
Nie rozumiem dał człowiek ogłoszenie, każdy może sprawdzić czy mu ono pasuje czy tez nie, po co te komentarze. a może założyć forum jedynie dobrych ziemniaków, czy marchewek z tego a innego jedynie słusznego źródła czyli z konkretnej budki. P
Pozdrawiam i litości trochę luzu.
Wysłany: 2010-07-29, 16:22
bros napisał/a:
Nie rozumiem dał człowiek ogłoszenie, każdy może sprawdzić czy mu ono pasuje czy tez nie, po co te komentarze. a może założyć forum jedynie dobrych ziemniaków, czy marchewek z tego a innego jedynie słusznego źródła czyli z konkretnej budki. P
opłata dla świeżo zarejestrowanych i dających zaraz ogłoszenie. chociaż będzie na serwer !!
Samochód: Fabia HTB FRESH+
Rok prod.: 2002 Pomógł: 123 razy Wiek: 22 Skąd: [RMI]
Wysłany: 2010-07-29, 21:49
arielcpu napisał/a:
bros napisał/a:
opłata dla świeżo zarejestrowanych i dających zaraz ogłoszenie. chociaż będzie na serwer !!
yhmm pomysł takiej cegiełki wcale nie jest zły..
Widzę, że na tym forum obowiązują zasady i regulaminy, ale tylko niektórych.
Tak sie pieklicie o moje ogłoszenie, że nowy, jak on śmie, zmienić regulamin itd. tylko po co go zmieniać jak i tak na forum są „równi” i „równiejsi” jak za komuny: niby wszyscy równi a jednak nie do końca.
Z tego co przeczytałem w regulaminie to :
sebasuperb napisał/a:
fabiaclub.pl napisał/a:
ZASADY ZAMIESZCZANIA OGŁOSZEŃ NA FABIACLUB.PL
10. Dyskusją i zapytaniami nie odbiegamy od kręgu tematu sprzedawanego przedmiotu. Wszelki Off Topic będzie nakładany ostrzeżeniem.
Dziękujemy i prosimy o dostosowanie się do ww regulaminu, Załoga FabiaClub.pl
A tematem postu jest konkretne ogłoszenie sprzedaży konkretnego samochodu a nie „ wolna dyskusja na temat zamieszczania ogłoszeń przez nowych „
Więc ciekaw jestem jak to jest z tym regulaminem ?
Czy za powyższe posty jak widać niezgodne z regulaminem będą konsekwentnie nakładane ostrzeżenia bez wyjątków, czy tez może ja jako nowy dostane w gratisie „Bana” bo napisałem zbyt mało postów żeby mnie mógł przestać obowiązywać regulamin ?
Popatrzcie co sobie sami robicie z własnego forum !
Czekam na reakcje administratorów , moderatorów, lub kogokolwiek kto jest odpowiedzialny za porządek w tym dziale. Dziękuje
Wysłany: 2010-08-02, 17:47
regulamin dawno nie zmieniany i nie przygotowany dla "cwaniaczków", teraz za każdym rogiem czai się "cwaniaczek" i trzeba regulamin zmienić. dział sprzedaży dawno powinien być inaczej traktowany.
kolega się tak strasznie upiera na to swoje ogłoszenie i zamiast odbierać telefony od zainteresowanych to ciągnie "druta" w nieskończoność.
na allegro takich tysiące i trudno się przebić a tu może fanatycy to zaraz zejdzie ha ha ha.
a może by tak wprowadzić zakaz sprzedaży samochodów i problem z głowy?
Widzę, że na tym forum obowiązują zasady i regulaminy, ale tylko niektórych.
Tak sie pieklicie o moje ogłoszenie, że nowy, jak on śmie, zmienić regulamin itd. tylko po co go zmieniać jak i tak na forum są „równi” i „równiejsi” jak za komuny: niby wszyscy równi a jednak nie do końca.
Z tego co przeczytałem w regulaminie to :
sebasuperb napisał/a:
fabiaclub.pl napisał/a:
ZASADY ZAMIESZCZANIA OGŁOSZEŃ NA FABIACLUB.PL
10. Dyskusją i zapytaniami nie odbiegamy od kręgu tematu sprzedawanego przedmiotu. Wszelki Off Topic będzie nakładany ostrzeżeniem.
Dziękujemy i prosimy o dostosowanie się do ww regulaminu, Załoga FabiaClub.pl
A tematem postu jest konkretne ogłoszenie sprzedaży konkretnego samochodu a nie „ wolna dyskusja na temat zamieszczania ogłoszeń przez nowych „
Więc ciekaw jestem jak to jest z tym regulaminem ?
Czy za powyższe posty jak widać niezgodne z regulaminem będą konsekwentnie nakładane ostrzeżenia bez wyjątków, czy tez może ja jako nowy dostane w gratisie „Bana” bo napisałem zbyt mało postów żeby mnie mógł przestać obowiązywać regulamin ?
Popatrzcie co sobie sami robicie z własnego forum !
Czekam na reakcje administratorów , moderatorów, lub kogokolwiek kto jest odpowiedzialny za porządek w tym dziale. Dziękuje
Czyli miałem racje - reakcji brak, cóż za przyjazne miejsce, człowiek z dumą chciałby sie nazywać Klubowiczem.
Powyższego postu nie skomentuje
"Człowiek inteligentny zrozumie a kretynowi nawet młotkiem sie nie wyperswaduje"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum