Silnik: BBM-1.2 6V 60KM
Samochód: Fabia II Clasic
Rok prod.: 2008 Pomógł: 15 razy Wiek: 31 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-07-26, 23:18
forsiu napisał/a:
niestety czy wyciągnę kluczyk czy nie to i tak radio nie gaśnie
Manieku ma rację jak podłączysz żólty do czerwonego to gra bez przekręcania kluczyka , jak będzie żółty z żółtym a czerwony z czerwonym powinno działać po przekręceniu, szkoda że kolega nie zawitał na nasz SPOT warszawski to byśmy spróbowali pomóc
Może jeszcze raz kolega pokombinuje z kabelkami , ewentualnie kolega wrzuci zdjęcie podłączenia to zobaczymy co jest nie tak
_________________ ZAPRASZAMY NA SPOTY W WAWIE KTÓRE ODBYWAJĄ SIĘ W KAŻDĄ OSTATNIĄ NIEDZIELĘ MIESIĄCA Parking przy REAL ul.Połczyńska 4 godz: 18:30
elminsterr
Silnik: BKY-1.4 16V 75KM
Samochód: Fabia HTB Active
Rok prod.: 2007
Wysłany: 2010-07-29, 18:52
Panowie a ja mam pytanie w jaki sposób wyjąć pin z kostki, bo ja szarpię i szarpię i za cholerę nie chce wyjść. :/ Właśnie ten niebieski potrzebuję wypiąć.
Silnik: BBM-1.2 6V 60KM
Samochód: Fabia II Clasic
Rok prod.: 2008 Pomógł: 15 razy Wiek: 31 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-07-31, 17:12
elminsterr napisał/a:
Panowie a ja mam pytanie w jaki sposób wyjąć pin z kostki, bo ja szarpię i szarpię i za cholerę nie chce wyjść. :/ Właśnie ten niebieski potrzebuję wypiąć.
Ja się zaopatrzyłem w bardzo ale to bardzo cienki śrubokręt płaski i jeszcze go delikatnie spiłowałem , na górze i na dole pinu są zaczepy ( takie kwadratowe otwory , właśnie na szerokość otworu trzeba spiłować śrubokręt ) najpierw wkładam śrubokręcik w jeden otwór , delikatnie przekręcam żeby zaczep poszedł do dołu , później w drugi otwór znowu przekręcam i już powinien pin lekko wyjść , jak nie wychodzi mocniej przekręcić by dogiąć bardziej zabezpieczenia pinu
_________________ ZAPRASZAMY NA SPOTY W WAWIE KTÓRE ODBYWAJĄ SIĘ W KAŻDĄ OSTATNIĄ NIEDZIELĘ MIESIĄCA Parking przy REAL ul.Połczyńska 4 godz: 18:30
Panowie nie macie racji. Także mam alpine i podłączenie na krótko nic nie da. Mój problem rozwiązał dopiero prawdziwy fachowiec. Alpiny to są radia które musza być podłączone odpowiednio pod stacyjkę w grupi vw i nie ma leszcza bo będzie czerpało prąd. Jakos inaczej maja skonfigurowaną wew. instalacje czy cos tam. Facet podłaczył miernik , sprawdzil przewody odp podączył i po kłopocie!Musi byc odcięcie po kluczyku!!
Silnik: BBY-1.4 16V 75KM
Samochód: Hatchback, wersja RUN
Rok prod.: XII.2003 Pomógł: 8 razy Wiek: 27 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-08-11, 21:26
didek napisał/a:
Panowie nie macie racji. Także mam alpine i podłączenie na krótko nic nie da. Mój problem rozwiązał dopiero prawdziwy fachowiec. Alpiny to są radia które musza być podłączone odpowiednio pod stacyjkę w grupi vw i nie ma leszcza bo będzie czerpało prąd. Jakos inaczej maja skonfigurowaną wew. instalacje czy cos tam. Facet podłaczył miernik , sprawdzil przewody odp podączył i po kłopocie!Musi byc odcięcie po kluczyku!!
Bez urazy ale jakbyś czytał uważnie, to byś zauważył, że w czwartym poście o tym pisałem.
Jak znajdę jutro chwilę, to wyjmę swojego alpinka i zrobię fotkę podłączenia.
Pzdr
Silnik: BBY-1.4 16V 75KM
Samochód: Hatchback, wersja RUN
Rok prod.: XII.2003 Pomógł: 8 razy Wiek: 27 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-08-22, 19:44
Sorki, że dopiero teraz ale wyleciało mi z głowy
Jako, że zdjęcie niewyraźne (telefon), to dodam opis:
Żółty z radia do czerwonego w kostce
Czerwony z radia do żółtego w kostce
Mój alpine jest tak podłączony i działa tylko z kluczykiem w stacyjce.
Rok prod.: 2002 Pomógł: 2 razy Skąd: Tarnowskie Góry
Radyjko żeby nie pobierało prądu musi być podłączone pod s-kontakt czyli po stacyjce. Jeden + stały drugi po stacyjce i to wszystko. Jeśli masz fabie II s-kontakt znajduje się w skrzynce bezpiecznikowej na jednym z bezpieczników (mały bezpiecznik 5A)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum