Teraz jest 03.10.2022, 23:54



Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
[F1] Woltomierz 
Autor Wiadomość
Honorowy Klubowicz
Honorowy Klubowicz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 23.04.2007, 18:01
Lokalizacja: SLU
Posty: 617
Podziękował: 0
Pomógł: 18

Silnik: inny silnik
Skrzynia: inny model
Samochód: Optima PHEV
Rok prod.: 2016
Województwo: śląskie
Post [F1] Woltomierz
Natchnęli mnie koledzy z FCP swoimi woltomierzami cyfrowymi w fabionach, postanowiłem sobie coś takiego sprawić, tym bardziej, że ostatnio akumulator coś mi zaczyna świrować mimo, że jest nowy.

Po małej zabawie w wycinanie popełniłem coś takiego:
Obrazek

Zdjęcie trochę niespecjalne bo już ciemnawo było.


Miernik kupiłem taki (Vs1C): http://www.allegro.pl/item616037520_616037520.html

Nad szybką długo myślałem, aż w końcu zrobiłem ją z najciemniejszej folii do przyciemniania szyb oraz 2 ozdobne paski folii aluminiowej.

_________________
Obrazek


29.04.2009, 21:29
Zobacz profil GG

Dołączył(a): 18.02.2009, 13:10
Lokalizacja: Kraków
Posty: 187
Podziękował: 0
Pomógł: 20

Silnik: AME-1.4 8V 68KM
Skrzynia: inny model
Rok prod.: 2002
Województwo: małopolskie
Post 
Witaj !
No i bardzo dobrze wyszło-ja się zmieściłem w jednej zaślepce,ale jest sporo przerabiania.
Przy odrobinie wprawy ,to zobaczysz kiedy się włącza dmuchawa,czy stopy świecą itd.
Polecam każdemu.
omron


30.04.2009, 15:40
Zobacz profil
Honorowy Klubowicz
Honorowy Klubowicz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 23.04.2007, 18:01
Lokalizacja: SLU
Posty: 617
Podziękował: 0
Pomógł: 18

Silnik: inny silnik
Skrzynia: inny model
Samochód: Optima PHEV
Rok prod.: 2016
Województwo: śląskie
Post 
Nie potrzebuje zaślepek więc zrobiłem w dwóch, powiedz gdzie się wpinałeś i ile Ci pokazuje podczas jazdy bo mi 14.2 V i nie wiem czy to prawidłowo, czy nie powinno być trochę więcej ?

Ja wpiąłem się w kostkę A od radia, że przy wyciągniętym kluczyku on gaśnie.

_________________
Obrazek


30.04.2009, 16:43
Zobacz profil GG

Dołączył(a): 18.02.2009, 13:10
Lokalizacja: Kraków
Posty: 187
Podziękował: 0
Pomógł: 20

Silnik: AME-1.4 8V 68KM
Skrzynia: inny model
Rok prod.: 2002
Województwo: małopolskie
Post 
Masz dobre ładowanie,ja przez rok poczyniłem takie obserwacje:stojąc ,jadąc w korkach-czyli światła mijania +wentylator od czasu do czasu nap.około 13,9 V natomiast podczas normalnej jazdy 14.1-14,2V .aha i jeszcze jedno;nie zdziw się ,jak ruszysz na wolnych obrotach kierownicą to na ułamek sekundy może spaść do 12,5 V -rusza wspomaganie i stąd ten spadek napięcia.I fajnie że zielony wyświetlacz- ładnie w nocy świeci.

Wpinałem też po stacyjce,podobnie jak Ty.

pozdrawiam
omron


30.04.2009, 21:00
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 4 ] 

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL