Teraz jest 2014-09-01, 09:27



Odpowiedz w wątku  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
jak samemu zamontować hak do fabi sedan 
Autor Wiadomość

Podziękował: 0
Pomógł: 73
Post jak samemu zamontować hak do fabi sedan
jakieś porady i rady oraz fotki mile widziane


2006-06-14, 11:04

Dołączył(a): 2005-10-19, 23:55
Lokalizacja: Rybnik , Gliwice
Posty: 1067
Podziękował: 0
Pomógł: 4

Silnik: inny silnik
Skrzynia: inny model
Samochód: VW Touran
Rok prod.: 2006
Województwo: śląskie
Post 
ja montowalem ale w kombi:)

demontujesz zderzak (14 srub - po 4 w nadkolach , po 2 pod spodem i po 1 ukrytej pod tylnimi lampami - trzeba je wymontowac) - potem wyrywasz zderzak z plasikowych slizgow - odkrecasz wzmocnienie , w podluznice wkładasz hak , przykrecasz go , konserwujesz sruby Bollem w spray , przeciagasz instalacje do haka i skladasz w odwrotnej kolejnosci

_________________
touran Obrazek


2006-06-14, 19:37
Zobacz profil GG

Dołączył(a): 2008-11-24, 18:36
Lokalizacja: Warszawa/okolice
Posty: 107
Podziękował: 0
Pomógł: 0

Silnik: BUD-1.4 16V 80KM
Samochód: Kombi Mint
Rok prod.: 2006
Województwo: mazowieckie
Post 
Może ktoś podpowiedzieć, czy w fabce z 2006 r. są gotowe otwory w podłużnicach do przykręcenia haka? Mam zamiar założyć hak sam i chcę się jakoś psychicznie przygotować do tej roboty... Dzieki za szybka odpowiedź.

_________________
szwagier1981


2009-05-05, 08:57
Zobacz profil GG

Dołączył(a): 2008-11-16, 22:12
Lokalizacja: łódzkie
Posty: 634
Zdjęcia: 0
Podziękował: 7
Pomógł: 38

Silnik: ATD-1.9 TDI 101KM
Samochód: Fabia 1
Rok prod.: przed liftingiem
Województwo: łódzkie
Post 
Są już gotowe, zdejmujesz nadkole i zrywasz taką warstwe ochronną zasłaniajaca otwór.

_________________
Pozdrawiam
Paweł


2009-05-05, 11:58
Zobacz profil Album osobisty

Dołączył(a): 2008-11-24, 18:36
Lokalizacja: Warszawa/okolice
Posty: 107
Podziękował: 0
Pomógł: 0

Silnik: BUD-1.4 16V 80KM
Samochód: Kombi Mint
Rok prod.: 2006
Województwo: mazowieckie
Post 
Suuuper :D Wielkie dzięki za odpowiedź. Warsztaty krzyczą u mnie minimum 200zł za tą robote :crazy: Po co płacić jak można samemu :D

_________________
szwagier1981


2009-05-05, 12:11
Zobacz profil GG

Dołączył(a): 2005-10-19, 23:55
Lokalizacja: Rybnik , Gliwice
Posty: 1067
Podziękował: 0
Pomógł: 4

Silnik: inny silnik
Skrzynia: inny model
Samochód: VW Touran
Rok prod.: 2006
Województwo: śląskie
Post 
Pawko napisał(a):
zdejmujesz nadkole

a po co nadkole????

_________________
touran Obrazek


2009-05-05, 23:42
Zobacz profil GG

Dołączył(a): 2008-11-16, 22:12
Lokalizacja: łódzkie
Posty: 634
Zdjęcia: 0
Podziękował: 7
Pomógł: 38

Silnik: ATD-1.9 TDI 101KM
Samochód: Fabia 1
Rok prod.: przed liftingiem
Województwo: łódzkie
Post 
Ja odkrecałem, ułatwiło mi to dokrecenie, jak i solidne zabezpieczenie przed korozją no i przede wszystkim łatwiej mi było natrasować otwór.

_________________
Pozdrawiam
Paweł


2009-05-06, 07:54
Zobacz profil Album osobisty

Dołączył(a): 2005-10-19, 23:55
Lokalizacja: Rybnik , Gliwice
Posty: 1067
Podziękował: 0
Pomógł: 4

Silnik: inny silnik
Skrzynia: inny model
Samochód: VW Touran
Rok prod.: 2006
Województwo: śląskie
Post 
przeciez otwory sa od srodka auta - to cos ty tam trasował???? zrywasz tasme klejaca , wkladasz sruby , dokrecasz , konserwujesz i hak na miejscu

_________________
touran Obrazek


2009-05-06, 11:25
Zobacz profil GG

Dołączył(a): 2008-11-16, 22:12
Lokalizacja: łódzkie
Posty: 634
Zdjęcia: 0
Podziękował: 7
Pomógł: 38

Silnik: ATD-1.9 TDI 101KM
Samochód: Fabia 1
Rok prod.: przed liftingiem
Województwo: łódzkie
Post 
marekk napisał(a):
to cos ty tam trasował????
przecież pisałem, że otwór :)
Moja Fabia to hatchback więc być może proces montażu jest inny :)
Pytanie brzmiało
szwagier1981 napisał(a):
czy w fabce z 2006 r. są gotowe otwory w podłużnicach do przykręcenia haka?
na co wspólnie jesteśmy zgodni :)

_________________
Pozdrawiam
Paweł


2009-05-06, 13:49
Zobacz profil Album osobisty

Dołączył(a): 2007-08-26, 13:53
Lokalizacja: Nowy Targ
Posty: 17
Podziękował: 0
Pomógł: 0

Silnik: AZF-1.4 8V 60KM
Rok prod.: 2001
Województwo: małopolskie
Post 
Czy w kombi trzeba wycinać jakiś otwór w zderzaku?


2009-06-09, 12:42
Zobacz profil GG

Dołączył(a): 2008-11-30, 15:52
Lokalizacja: Warszawa
Posty: 436
Podziękował: 0
Pomógł: 2

Silnik: BBY-1.4 16V 75KM
Rok prod.: XI.2003
Województwo: mazowieckie
Post 
Zależy jaki hak kupisz.

pozdro

_________________
>>>Moja Fabia<<<

zielarzlol@fabiaclub.pl


2009-06-09, 12:44
Zobacz profil GG

Dołączył(a): 2007-08-26, 13:53
Lokalizacja: Nowy Targ
Posty: 17
Podziękował: 0
Pomógł: 0

Silnik: AZF-1.4 8V 60KM
Rok prod.: 2001
Województwo: małopolskie
Post 
Planuje oryginalny zestaw Skody ze skodaczesci.pl


2009-06-09, 12:46
Zobacz profil GG

Dołączył(a): 2008-11-24, 18:36
Lokalizacja: Warszawa/okolice
Posty: 107
Podziękował: 0
Pomógł: 0

Silnik: BUD-1.4 16V 80KM
Samochód: Kombi Mint
Rok prod.: 2006
Województwo: mazowieckie
Post 
Ja ostatnio sam zakładałem coś takiego http://skodaczesci.pl/oferta/czesc.php?id=362# Trzeba było troszkę naciąć - czego wogóle nie widać. No i taniej kupiłem :D

_________________
szwagier1981


2009-06-10, 09:01
Zobacz profil GG

Dołączył(a): 2007-08-26, 13:53
Lokalizacja: Nowy Targ
Posty: 17
Podziękował: 0
Pomógł: 0

Silnik: AZF-1.4 8V 60KM
Rok prod.: 2001
Województwo: małopolskie
Post 
Ja akurat myślałem nad http://skodaczesci.pl/oferta/czesc.php?id=363


2009-06-10, 09:54
Zobacz profil GG

Dołączył(a): 2008-11-24, 18:36
Lokalizacja: Warszawa/okolice
Posty: 107
Podziękował: 0
Pomógł: 0

Silnik: BUD-1.4 16V 80KM
Samochód: Kombi Mint
Rok prod.: 2006
Województwo: mazowieckie
Post 
Pierwszy raz widze takie cudo. Pamiętaj, że wyjeżdżając za granicę bez przyczepy musisz odkręcić kulę haka. A przy tym haku o którym myślisz chyba będziesz miał mały problem. Masz tu 4 śruby i do tego gdzieś pod spodem zderzaka - raczej pod autem. Moja kula jest na 2 śrubach, które zdecydowanie łatwiej będzie odkręcić.
Poszukaj na forum, a napewno znajdziesz foty jak wygląda to co mam ja.

_________________
szwagier1981


2009-06-10, 10:45
Zobacz profil GG
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL